Profielfoto

E-health

Mental Wealth, een nieuwe dimensie in e-health

E-health van Mental Wealth combineert de wereld van gamification met die van de geestelijke gezondheidszorg. Uniek, want we maken daarbij op grote schaal gebruik van games en apps.

Efficiency troef

Games en apps ondersteunen instellingen of behandelaars . Deze e-health-producten voor de geestelijke gezondheidszorg zorgen voor efficiency en kunnen onder meer dienen ter vervanging van begeleidingscomponenten of zelfs interventies. Uit de ervaringen met de succesvolle game Kickass is gebleken dat deze serious game probleemloos het aantal groepsgesprekken vermindert.

Co-creatie: samen ontwikkelen, samen bouwen

Inbreng klanten is cruciaal

De inbreng van klanten is cruciaal bij het ontwikkelen van apps en games. De ontwikkeling gebeurt dan ook in co-creatie met een brede kring van doelgroepen die zich in tal van testrondes buigen over gebruik, gemak en effect. Pas als deze tests zijn afgerond, zetten we het daadwerkelijke eindproduct via de aangesloten leden van de coöperatie in de markt.

Professionele game-ontwikkelaars

‘Gamification’ is een vak apart. Daarom is de productontwikkeling bij Mental Wealth in handen van professionele game-ontwikkelaars. Maar zij kunnen niets zonder de inbreng van de inhoudelijke professionals. En dus betrekken we ook behandelaars en ervaringsdeskundige nauw bij de productontwikkeling: leden van de coöperatie werken samen in het bedenken, ontwerpen, (laten) bouwen en uitbrengen van e-health-producten. Daarbij brengen ze hun eigen kennis en kunde actief in.

Koppeltaal laat applicaties met elkaar praten

De resultaten uit de games kunnen probleemloos worden geïntegreerd in de dossiers die zorgaanbieders van hun klanten bijhouden; de producten van Mental Wealth zijn allemaal Koppeltaal-proof.

State-of-the-art kennisnetwerk

Mental Wealth beweegt zich met e-health-gamification in de hoogste regionen van technologieontwikkeling. Hierin steeds weer nieuwe stappen zetten, kán niet zonder kennis. De aangesloten leden van de coöperatie zetten daarvoor al hun expertise in en zijn bereid deze met andere leden te delen.

State-of-the-art kennisnetwerk met én voor leden

Leden van Mental Wealth zitten op de eerste rij als het gaat om applied games en andere digitale technieken waarmee we het welzijn van klanten kunnen vergroten. Dankzij hun actieve bijdrage aan het bedenken, ontwerpen en laten bouwen van games en apps vergroten ze samen en met elkaar hun kennis over e-health en bijbehorende best practices. Daarbij blijft het uitgangspunt steeds het welzijn van de klant; coöperatieleden werken dus samen, over de grenzen van hun eigen organisaties heen. Om deze kennisvermeerdering nog verder te ondersteunen, vinden gedurende het jaar diverse fysieke en digitale (netwerk)bijeenkomsten plaats.

Lid worden?

Lid worden van de coöperatie Mental Wealth? Klik hier.