Profielfoto

Over de coöperatie

Coöperatie Mental Wealth bundelt kennis en krachten

Mental Wealth is een samenvoeging van de eLabs Autisme, Psychotrauma en Verslaving. Door de bundeling van deze drie eLabs ontstaat een daadkrachtige coöperatie boordevol kennis en expertise op het gebied van GGZ-zorg én e-health. Het leidt ertoe dat we de wereld van gamification vergaand weten te combineren met die van de geestelijke gezondheidszorg.

Bereik: duizenden professionals

De aangesloten zorgaanbieders, cliëntorganisaties, brancheverenigingen, overheden en andere partijen zoals verzekeraars vertegenwoordigen samen duizenden professionals. Wat de leden bindt, is de waarde die zij hechten aan ‘eigen regie’ en ‘het behalen van levensdoelen’. Op termijn beoogt Mental Wealth ook internationale aanbieders aan zich te binden.

Organisatie Mental Wealth

Coöperatie Mental Wealth wordt aangestuurd door een bestuur, bestaande uit zorgaanbieders, een financier en ervaringsdeskundigen. Daarnaast zijn er productgroepen voor de producten van Mental Wealth om deze te onderhouden en door te ontwikkelen.

Onze visie en missie

De visie van Mental Wealth is: iedereen moet zijn eigen levensdoelen kunnen nastreven en daarbij zelf de regie houden. Onze missie is om mensen daarbij te ondersteunen met de meest geavanceerde digitale producten.

We maken gebruik van de kennis en expertise van de aangesloten leden om nieuwe vormen van ondersteuning te ontwikkelen. Dat doen we in samenwerking met professionele gameontwikkelaars. De ontwikkelde e-healthproducten bieden we vervolgens aan via de leden.

De toegevoegde waarde van de coöperatie

toegevoegde-waarde cooperatie mental wealth

 

De voordelen van Mental Wealth

Mental Wealth maakt dankzij intensieve kennisdeling tussen de leden nieuwe vormen van ondersteuning mogelijk, onder meer met de ontwikkeling van serious games en apps. Daarmee zorgen we ervoor dat klanten hun leven en levensdoelen zoveel mogelijk in eigen hand houden. Eigen regie dus, waarbij de inbreng van leden onmisbaar is om onze visie en missie handen en voeten te geven. Dankzij de vertegenwoordiging van de leden staat de coöperatie bovendien sterker in het aanvragen van subsidies dan individuele aanbieders.

Mental Wealth ondersteunt zorgaanbieders

Maar Mental Wealth doet als coöperatie méér. We ondersteunen leden op vele vlakken:

  • we zorgen ervoor dat de ontwikkelde e-healthproducten worden geïmplementeerd en geïntegreerd in de systemen van zorgaanbieders;
  • we ondersteunen zorgaanbieders bij het inpassen van deze producten in hun zorgaanbod;
  • we bouwen aan een kennisnetwerk/virtueel innovatieteam dat de leden ondersteunt;
  • we ontwikkelen een virtuele omgeving, waarbij leden via een eenvoudig toegankelijk platform over de grenzen van de instellingen heen ideeën met elkaar kunnen bespreken;
  • we zetten een samenwerkingsverband op met onder meer belangenorganisaties;
  • we organiseren symposia en netwerkbijeenkomsten waar aangesloten leden en andere professionals kennis kunnen delen over ontwikkelingen en trends in e-health.

Lid worden?

Lid worden van de coöperatie Mental Wealth? Klik hier.